Referat af ordinær generalforsamling i Sandersvigforeningen

 

Velkomst

Vincent Jordy bød velkommen

 

1.   Valg af dirigent

      Bestyrelsen foreslog Erling Hansen.

      Erling Hansen blev valgt

      Erling Hansen konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt varslet

 

2.   Formandens beretning

 

Beretning om arbejdet 1997/1998

 

Beretningen er opdelt i:

-     bestyrelsesarbejdet

-     vandforsyning og drift

-     afgiftsforhold og målerbrønde

-     veje

-     kloakering

-     øvrige forhold

 

Bestyrelsesarbejdet

Bestyrelsen har i årets løb holdt 3 møder og i øvrigt varetaget de forhold, der berører foreningens interesser.

 

Vandforsyning og drift

Vandforsyningen fra Fjelstrup Vandværk og den etablerede pumpestation fungerer fortsat upåklageligt, og vi får en særdeles tilfredsstillende vandkvalitet med en god forsyningssikkerhed året rundt.

Den endelige afregning med Fjelstrup Vandværk foreligger, og den giver selv efter forbedring af ledningsnettet et fornuftigt overskud. Herom senere og iht. dagsorden.

Ledningsnettet bliver løbende forbedret og har også i det forløbne år gennemgået reparationer og udskiftninger, så de utilfredsstillende forhold, som enkelte husstande har haft, nu er blevet udbedret.

Det skal ved denne lejlighed slås fast, at det er foreningens mål, at alle medlemmerne skal have en god og sikker vandforsyning.

Her skal der gøres opmærksom på, at det gamle ledningsnet, der blev etableret for omkring 40 år siden, er lagt tilfældigt og tilsyneladende uden planlægning. Det er derfor foreningens politik, at vi skal være fælles om de udbedringer, der er påkrævet, selvom de kan være forholdsvis lokalt betonede.

Ledningsforbedringen har givet anledning til betydeligt mindre vandspild, og forbruget er på årsbasis nu faldet til under

7.000 m3, hvor vi for år tilbage lå på omkring 13.000 m3

 

Afgiftsforhold og målerbrønde

Som det er alle bekendt, er vand blevet dyrt.

Dette er forårsaget af skat på dels tilført vand og skat på dels afledt vand.

Foreningen opkræver skatten på tilført vand, og denne udgør for tiden 6,25 kr./m3 inkl. moms.

Denne skat vil endnu i det kommende år blive opkrævet over kontingentet og fordeles således ligeligt mellem alle medlemmerne.

Som det allerede er meddelt, skal alle husstande iht. lovgivningen fra den 1. januar 1999 være udstyret med vandure.

Det er besluttet, at disse vandure installeres i en frostfri målerbrønd. Målerbrønden, der koster 2.750 kr. inkl. moms, installeres af vvs-installatør Villy Marek, og det er kun Villy, der må foretage disse installationer. Brønden betales af den enkelte husstand.

De husstande, der endnu ikke har fået installeret målerbrønd, bedes snarest muligt henvende sig til Villy Marek, så arbejdet kan planlægges og afsluttes inden udgangen af året.

 

For denne installation gælder følgende bestemmelser:

 

1)   Foreningen ejer vandurene, vedligeholder disse og ledningsnettet til og med uret.

2)   Ledningerne fra vanduret og ind til husstanden vedligeholdes og betales i det omfang, udskiftning måtte være påkrævet, af husstanden.

3)   Målerbrønden placeres som hovedregel ved den eksisterende stophane.

 

Lokale forhold kan gøre det nødvendigt at afvige fra regel nr. 3, og foreningen vil i hvert enkelt tilfælde tage stilling til, hvorledes løsningen skal være, hvor afvigelser vil være påkrævet.

I takt med at der er etableret vandur, skal den enkelte husstand meddele dette til kommunen og indgive m3-forbruget, således at skat på afledt vand kan opkræves i overensstemmelse med det faktiske forbrug. Hvor dette ikke sker, vil skat på afledt vand, så vidt vi er orienteret, blive beregnet ud fra et forbrug på 70 m3/år.

Skat på afledt vand opkræves via skattebilletten.

 

Veje

Vejen er i lighed med tidligere år blevet repareret. Vejen er nu så stabil, at den har en god bæreevne over det hele, men det er stort set umuligt at undgå udvaskninger og derved forhindre dannelse af vandpytter. Bestyrelsen er af den opfattelse, at det må vi leve med og så forsøge at afhjælpe problemerne bedst muligt.

De på sidste års generalforsamling bemeldte forsøg med at stabilisere med affaldsasfalt ved hulvejen har bestyrelsen besluttet at udskyde, da vi er meget usikre på det hensigtsmæssige heri.

Det er bestyrelsens opfattelse, at den etablerede skiltning fortsat fungerer hensigtsmæssigt og i det store hele respekteres.

Hvor der parkeres ved stranden, og det er til gene for beboerne, opfordrer bestyrelsen fortsat til, at de enkelte beboere sammen med pågældende lodsejere gennemfører hensigtsmæssige afspærringer.

Forlængelse af Sandersvig Strandvej på stykket fra toiletvognen og hen imod skrænten har givet anledning til en del diskussion. Bestyrelsen er blevet orienteret herom og er af den opfattelse, at gældende love og bestemmelser skal overholdes, og da sagen af parterne er indbragt for de kommunale myndigheder, afventer vi en afgørelse herfra og foretager os ikke yderligere.

Ind imellem er der nogle, der synes, at enkelte kører for stærkt, og tager derfor sagen i egen hånd og graver en rende i vejen. Det er jo i grunden en form for selvtægt, men intentionerne er naturligvis forståelige. Bestyrelsen skal henstille til, at man afholder sig fra noget sådant, men imødeser gerne en drøftelse af, hvorledes vi generelt skal forholde os over for disse problemer.

 

Kloakering

I forhold til sidste år er der intet nyt, og bestyrelsen har på området intet foretaget sig i det forløbne år.

 

Øvrige forhold

At Sandersvig og den omkringliggende skov er et smukt sted, er vi jo alle enige om, men det undrer mange beboere og ikke mindst bestyrelsen, at nogle tillader sig at smide have- og grenaffald i skoven og skovkanten, og selv om appellen fra de senere år måske har hjulpet, er der fortsat nogle, der har en opfattelse af, at det skal man bare gøre. Fra bestyrelsens side skal vi endnu en gang appellere til alle om at medvirke til at undgå dette svineri. Jeg synes, man sagtens kan påtale det over for de personer, der gør det.

I den forbindelse kan det være praktisk at afbrænde grenafskæring efter fældning ved husene på stranden. Hvor dette sker, opfordrer vi alle til hurtigst muligt at få det brændt af og rydde op efter sig.

Vi skal anmode om, at bålpladsen, hvor vi afholder Skt. Hans bål, er ryddet senest den 1. juni hvert år.

Endvidere er jeg fra flere sider blevet opfordret til at minde medlemmerne om, at græsslåning skal finde sted uden for tidsrummet kl. 12.00 til kl. 15.00. Jeg er også blevet bedt om at henstille til hundeejere om at bede deres hunde om at lade være med at gø ubehersket. Dette betyder i grunden blot, at vi skal tage hensyn til hinanden.

Skt. Hans-festen blev afholdt med stor succes. Desværre var jeg selv forhindret i at deltage, og jeg skal her rette en tak til båltaleren Anna Margrethe Ikast, Dobbeltkvartetten Lyren og Skovs Byggeforretning, som har foræret træet til bålet.

 

Spørgsmål og kommentarer til beretningen

-     vandregistreringskort skal den enkelte selv rekvirere fra Christiansfeld Kommune. Vandurets installering indberettes af foreningen.

-     bestyrelsen opfordres til at være opmærksom på vejene i forbindelse med overgang til større affaldsvogne

-     opfordring til beboerne om at klippe hække ud mod vejene, så passage er mulig uden at beskadige køretøjer.

-     forslag om hastighedsbegrænsning på 20 km/t i hele Sandersvigområdet. Opsætte skilte ved indfaldsvejene ved skiltene med tegning over området

-     overveje at lave bump eller chikaner (forhindringer) på Sandersvigvejens nederste del

-     overveje fremstilling af flere vigepladser på Sandersvigvejens øverste del

-     overveje fællesleje af flishugger, blandt andet for at undgå grenaffald mv. i skovene

 

Spørgsmålene blev drøftet på generalforsamlingen og vil blive behandlet i det kommende arbejdsår i bestyrelsen.

 

Derefter blev beretningen godkendt.

 

3.   Regnskabet og budget

      ved kasserer Arne Vigen Hansen

 

Regnskabet og budgettet blev gennemgået. Regnskabet var behørigt godkendt af revisorerne. Foreningens beholdninger var konstateret at være tilstede.

 

Regnskabet blev godkendt.

 

Overskud i forbindelse med etablering af vand fra Fjelstrup vandværk viser et overskud på 187930,70 kr. eksklusiv moms. Bestyrelsens forslag blev vedtaget. 1998/1999 bliver således kontingentfrit.

 

4.   Indkomne forslag

 

      Jf. ønske fra sidste års generalforsamling har foreningen udarbejdet en seddel med oplysning om parkering på og nedenfor Hulvejen samt oplysning om slæbested ved Hejlsminde. Seddelen er på dansk og på tysk. På generalforsamlingen var der medbragt ca. 100 eksemplarer til brug for beboere i nærheden af Hulvejen. Se vedlagte.

 

5.   Fastsættelse af næste års kontingent, dvs. 1999/2000

 

·     kontingentet blev fastsættes til 700,00 kr.

·     + 10 kr./m3 inkl. afgiften på ledningsført vand.

 

Bemærkning vedrørende afgift på ledningsført vand, hvor bestyrelsen foreslår at udgiften til vand fordeles ligeligt mellem husstandene i året 1999. Der blev fremsat forslag om, at der skulle afregnes efter måler. De to forslag kom til afstemning.

 

For bestyrelsens forslag:                       32 stemmer

For det stillede forslag:                             5 stemmer

Stemte ikke                                                 4 stemmer

I alt:                                                            41 stemmer

 

Konklussionens blev at udgiften fordeles ligeligt mellem husstandene såfremt det ikke er i strid med loven.

 

6.   Valg i henhold til § 10

På valg er:

Vincent Jordy, modtager genvalg.

genvalgt

Olaf Sørensen, modtager genvalg.

genvalgt

Egon Møller, modtager genvalg

genvalgt

Henning Rewitz, modtager genvalg.

genvalgt

Arne Vigen Hansen, genopstiller ikke.

Carsten Bartholdy blev valgt

 

Valg af suppleant:

Valgt er: Annette Pop og Hanne Møller.

Annette Pop og Hanne Møller blev genvalgt

 

Valg af kritiske revisorer:

Valgt er: Holger Hansen og Inger Krog.

Holger Hansen og Inger Krog blev genvalgt

 

Valg af revisorsuppleant:

Valgt er: Henning Lousen.

Henning Lousen blev genvalgt

 

8.   Eventuelt

 

Axel Lindberg gennemgik regler (fra politivedtægten i Haderslev politikreds) for sejlads med motorbåde (speedbåde). Seddel med oplysning om dette er fremstillet. Opsættes som skilte på toiletvognen, ved Sandersvigvejens nedkørsel samt i nordenden af stranden. Opfordring til at placere sedlen i informationsmateriale til eventuelle lejere. 100 eksemplarer var medbragt til udlevering, se vedlagt.

Bestyrelsen blev opfordret til at fremsende eksemplar til campingpladsen.

Forespørgsel om udlevering af medlemsliste til alle medlemmer. Bestyrelsen har ingen planer om at udsende en komplet medlemsliste. Medlemslisten fylder 6 sider. I løbet af en sæson bliver den hurtigt mangelfuld pga. salg. Medlemslisten indeholder ikke telefonnumre. Nogle medlemmer ønsker ikke offentliggørelse.

Hvis et medlem skal kontaktes, ring til et af bestyrelsesmedlemmerne.

 

9.   Afslutning af generalforsamling

 

Vincent Jordy afsluttede generalforsamlingen. Takkede dirigenten for sin indsats. Takkede Arne Vigen Hansen for sin indsats i bestyrelsens arbejde. Takkede de fremmødte konstruktiv deltagelse og debat.
Efter generalforsamlingen har bestyrelsen konstitueret sig således:

Formand:

Vincent Jordy                           Sandersvig Strandvej 32                            Dådyrvej 7

                                                    6100 Haderslev                                            8270 Højbjerg

                                                    tlf. 74 56 66 78                                               tlf. 86 27 44 66

Næstformand:

Olaf Sørensen                           Mælkevejen 14                                             Haderslevvej 30

                                                    6100 Haderslev                                            6070 Christiansfeld

                                                    tlf. 74 56 67 75                                               tlf. 74 56 12 30

Sekretær:

Henning Rewitz                        Tranevej 8                                                     Vestervang 24

                                                    6100 Haderslev                                            6070 Christiansfeld

                                                                                                                            tlf. 74 56 22 05

Kasserer:

Ole Jensen                                 Mælkevejen 18                                             Vilstrup Bysving 9

                                                    6100 Haderslev                                            6100 Haderslev

                                                                                                                            tlf. 74 58 25 85

Øvrige:

Egon Møller                             Bekkasinvej 9                                               Fasanvej 5

                                                    6100 Haderslev                                            7080 Børkop

                                                                                                                            tlf. 75 86 62 42

 

Carsten Bartholdy                   Sandersvig Strandvej 82                            Slagtergade 24

                                                    6100 Haderslev                                            6100 Haderslev

                                                    tlf. 74 52 62 99                                               tlf. 74 52 62 99

 

Axel Lindberg                           Sandersvig Strandvej 44                            Ærholm 4

                                                    6100 Haderslev                                            6200 Åbenrå

                                                    tlf. 74 63 09 48                                               tlf. 74 63 09 48

 

Vedr. vandforsyning, stophaner og veje:

Henning Rewitz

Olaf Sørensen

 

OBS:         Stophaneproblemer skal anmeldes. Er det ikke muligt at kontakte Henning Rewitz eller Olaf Sørensen eller et bestyrelsesmedlem i øvrigt, kan VVS-installatør Willy Marek i Knud kontaktes på tlf. 74 56 61 07.

 

Udvalg vedr. afledning af spildevand:                              Festudvalg:                                              Medlemskontakt og forsendelser:

Vincent Jordy                                                                        Egon Møller                                             Axel Lindberg

Olaf Sørensen                                                                       Carsten Bartholdy

 

 

 

 

 

Renskrift og udsendelse: Axel Lindberg, august 1998.