Referat af ordinær generalforsamling i Sandersvigforeningen 2001

 

Velkomst

Vincent Jordy bød velkommen

 

1.   Valg af dirigent

      Bestyrelsen foreslog Erling Hansen.

      Erling Hansen blev valgt

      Erling Hansen konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt varslet

 

2.   Formandens beretning

 

Bestyrelsesarbejdet

Bestyrelsen har i årets løb holdt 4 møder og varetaget de forhold, der berører foreningens interesser.

Året er forløbet uden større problemstillinger, og bestyrelsen har løbende varetaget vandforsyningen, vandværkets drift, vejvedligeholdelse m.v.

 

Vandforsyning og drift af vandværket

Vandværkets drift er forløbet upåklageligt med god vandkvalitet. Vandkvaliteten er analyseret og fundet i orden.

Virkningen af de vedligeholdelsesforanstaltninger, der er blevet foretaget i det seneste år, slår fortsat igennem og giver sig udslag i stadigt faldende omkostninger til vedligeholdelse og vandforbrug.

Vandforbruget er faldet i perioden fra september 1999 til oktober 2000.

Perioden er den første, hvor vi har kunnet måle afvigelsen mellem tilgang og afgang af vand. Ifølge hovedmåleren er der brugt 3.955 m3, og der er registreret 3.831 m3 i forbrug, altså en afvigelse på 124 m3. Denne afvigelse ligger inden for måle- og aflæsningsusikkerheden og må betragtes som tilfredsstillende.

Al opkrævning sker nu via ejendomsbilletten.

Der har været forespørgsler om, hvilke omkostninger der påhviler hhv. andelshaveren og foreningen. Der henvises her til §2: ”Vandledningsnettet til og med stophane tilhører selskabet og vedligeholdes af dette. Anlæg, forandringer og vedligeholdelse af stikledning, indvendige ledninger og haner betales af andelshaveren.”

Endvidere skal det gøres opmærksom på, at iflg. §4 er andelshaveren  ved salg forpligtet til at overdrage rettigheder og forpligtelser til køber”. Dvs. at sælger ind til dette er sket hæfter for sin andel.

Da ledningsnettet oprindeligt blev trukket, var det tilfældighederne der rådede. Bestyrelsen søger til stadighed at registre ledningernes placering, men der er endnu steder, hvor vi ikke præcist ved, hvor ledningerne går.

Skal der graves eller bygges på den enkelte grund, anbefales det at spørge Marek om, hvor ledningerne ligger, da omkostninger til udbedring af skader forvoldt på anlægget, vil blive opkrævet hos andelshaveren.

 

Vejene

På sidste års generalforsamling blev det besluttet ikke at gennemføre de drøftede bump ved indfaldsvejene. Vejvedligeholdelsen er derfor gennemført i overensstemmelse med de tidligere år, og der arbejdes fortsat med at forbedre vejforholdene specielt på den del af Sandersvigvej der er markvejen

Vejvedligeholdelsen bliver gennemført af Fjelstrup Maskinstation og efter bestyrelsens opfattelse på et tilfredsstillende niveau.

 

Spildevandsplan for Christiansfeld kommune

Christiansfeld kommune har fremlagt en ny spildevandsplan. Ifølge denne vil der i 2009 og 2010 blive etableret en transportledning via Fjelstrup, der føres til Christiansfeld rensningsanlæg, og i den forbindelse må det forventes, at husstandene i Sandersvig i samme periode vil blive krævet tilsluttet dette anlæg.

Med denne løsning bliver der etableret en spildevandsløsning, hvor afledningen ikke sker til Lillebælt, hvilket har været hovedindvendingen imod de oprindelige planer, så meget tyder på, at foreningens arbejde med at sikre en acceptabel spildevandsløsning på langt sigt bærer frugt.

 

Områdets pleje

Bestyrelsen skal også i år henstille til medlemmerne om at udvise hensyn og lade være med at kaste haveaffald i skovkanten. Det er fortsat galt i skovområdet nord for Espagervej/Hulvejen ad stien parallelt med stranden.

Bestyrelsen henstiller til alle beboere at selv om, en lodsejer tillader at smide haveaffald i skoven, så lad dog være eller sørg i det mindste for, at affaldet spredes så det ikke skæmmer.

Ligeledes er der nogle beboere, der tror, at pladsen ved toiletvognen er en affaldsplads. Her vil selvjustits også være på plads.

 

Bål på stranden

Bestyrelsen har fået henvendelser fra beboere i området ved nedkørslen til stranden fra Hulvejen, idet man er meget urolig over de konsekvenser, afbrænding af bål og i den forbindelse ofte skår fra knuste glasflasker og gløder kan få for legende børn.

Bestyrelsen har drøftet denne problemstilling og kan henvise til Christiansfeld kommunes regulativ for afbrænding af haveaffald. I regulativets § 2 er anført, at ved afbrænding i byzoner samt sommerhusområder er det tilladt at afbrænde rent tørt træ på indrettet bålplads for tilberedning af snobrød, pølser m.v.

Der skal altid tages vidtgående hensyn til naboer og andre omkringboende.

Altså som udgangspunkt er det ikke tilladt afbrænde bål på stranden. I det omfang dette alligevel sker og er til gene, må de berørte beboere henstille til bålbrænderne om at lade være, og om nødvendigt anmelde det til politiet.

Stier

På opfordring har bestyrelsen vurderet behovet for at etablere en vandresti gennem skoven fra Espagervej til Phillipsborg. Efter en skovvandring har vi fundet, at der er udmærket passage ad de eksisterende stier. Flittig brug af disse vil bidrage til, at stierne ikke vokser til. Bestyrelsen agter derfor ikke at foretage sig yderligere.

 

Øvrige forhold

Skt. Hans

Tak til Skovs Byggeforretning for brænde til Sct. Hansbålet og til båltaler sognepræst Jette Frederiksen.

 

Kommentarer til beretningen:

Spørgsmål om vedligeholdelse af stikveje, specielt Rylevej. Stikvejenes vedligeholdelse skyldes behov for bedre stand i forbindelse med dagrenovation. Til formålet benyttes større biler. Enkelte steder var der dannet høje kanter. Bestyrelsen foranlediger dette ordnet. Spørgsmål vedrørende klipning af hæk/buske ved skilte samt rengøring af skilte. Medlemmerne opfordres til selv at tage vare herom.

Rylevej benyttes som gennemfartsvej. Bestyrelsen ser på det og overvejer tiltag, fx. flytte skiltet til en placering før Rylevej.

Spørgsmål vedrørende spildevandsplanen fra Christiansfeld Kommune. Eksisterende samletanke bliver sandsynligvis nytteløse i forbindelse med etableringen.

 

Herefter blev beretningen godkendt.

 

3.   Regnskab for perioden 1.5.2000-30.4.2001, (vedlagt årsregnskab og budget) ved kasserer Carsten Bartholdy.

 

Regnskabet blev gennemgået. Regnskabet var behørigt godkendt af revisorerne. Foreningens beholdninger var konstateret at være tilstede. Budget for 2002/2003 blev ligeledes gennemgået.

 

Kommentarer til regnskabet:

Forrentning af indestående. Carsten Bartholdy redegjorde herfor. Indestående bliver godt forrentet, bestyrelsen vurderer muligheden for endnu bedre forrentning.

Vedrørende manglende betalinger fra tidligere. Bestyrelsen har gjort tiltag som resulterede i enkelte betalinger. Der restere fortsat ca. 10 betalinger. Der foretages ikke yderligere da omkostningerne for en nærmere afklaring ikke vil stå mål med udbyttet heraf. Beløbet afskrives. Manglende beløb er ikke medtaget i regnskabet da restancer ikke har fremgået af tidligere regnskaber. Situationen kan ikke fremkomme fremover da betalinger opkræves med ejendomsskatten. Der blev stillet forslag om opsparing til etablering af kloakering. Dette overvejes i bestyrelsen.

 

Herefter blev regnskabet godkendt.

 

4.   Indkomne forslag

      der var ikke indkommet forslag

 

5.   Fastsættelse af næste års kontingent (1.5.2002-30.4.2003)

      bestyrelsen foreslår kr. 500,- kr.

      forslaget blev vedtaget

 

6.   Valg i henhold til § 10

 

      På valg er:

      Peter Holbech, Sandersvig Strandvej 2 (modtager genvalg)

      genvalgt

      Carsten Bartholdy, Sandersvig Strandvej 82 (modtager genvalg)

      genvalgt

      Axel Lindberg, Sandersvig Strandvej 44 (modtager genvalg)

      genvalgt

      2 bestyrelsessuppleanter for 1 år:

      På valg: Annette Popp Andersen, Sandersvigvej 1 og Lissen Thomsen, Sandersvig Strandvej 7

      Annette Popp Andersen blev genvalgt som første suppleant

      Lissen Thomsen blev genvalgt som anden suppleant

 

      2 revisorer for 1 år:

      Henning Lousen, Svanevej 3 og Ingrid Krogh, Rylevej 13 blev genvalgt

 

      1 revisorsuppleant for 1 år:

      Svend Autzen, Egevej 7

 

7.   Eventuelt

      Ønske fremsat om at “gode råd” medsendes referatet af generalforsamlingen.

      Opfordring til at “Sandersvigsangen” medtages til næste generalforsamling.

 

Vincent Jordy afsluttede generalforsamlingen. Takkede dirigenten for sin indsats. Takkede de fremmødte konstruktiv deltagelse og debat.

 

 

 

 

 

Dato:                    _____________________________________

 

 

 

Dirigent:              _____________________________________

                             Erling Hansen

 


 

Efter generalforsamlingen har bestyrelsen konstitueret sig således:

 

Formand:

Vincent Jordy                           Sandersvig Strandvej 32                            Dådyrvej 7

                                                    6100 Haderslev                                            8270 Højbjerg

                                                    tlf. 74 56 66 78                                               tlf. 86 27 44 66

 

Næstformand:

Olaf Sørensen                           Mælkevejen 14                                             Haderslevvej 30

                                                    6100 Haderslev                                            6070 Christiansfeld

                                                    tlf. 74 56 67 75                                               tlf. 74 56 12 30

 

Sekretær:

Henning Rewitz                        Tranevej 8                                                     Vestervang 24

                                                    6100 Haderslev                                            6070 Christiansfeld

                                                                                                                            tlf. 74 56 22 05

 

Kasserer:

Carsten Bartholdy                   Sandersvig Strandvej 82                            Slagtergade 24

                                                    6100 Haderslev                                            6100 Haderslev

                                                    tlf. 74 52 62 99                                               tlf. 74 52 62 99

 

Øvrige:

Egon Møller                             Bekkasinvej 9                                               Fasanvej 5

                                                    6100 Haderslev                                            7080 Børkop

                                                                                                                            tlf. 75 86 62 42

 

Peter Holbech                          Sandersvig Strandvej 2                              Bøgevej 7

                                                    6100 Haderslev                                            5620 Glamsbjerg

                                                                                                                            64 72 22 06

 

Axel Lindberg                           Sandersvig Strandvej 44                            Ærholm 4

                                                    6100 Haderslev                                            6200 Åbenrå

                                                    tlf. 20 23 09 23                                               tlf. 74 63 09 48

 

Vedr. vandforsyning, stophaner og veje:

Henning Rewitz

Olaf Sørensen

 

OBS:    Stophaneproblemer skal anmeldes. Er det ikke muligt at kontakte Henning Rewitz eller Olaf Sørensen eller et bestyrelsesmedlem i øvrigt, kan VVS-installatør Willy Marek i Knud kontaktes på tlf. 74 56 61 07.

 

Udvalg vedr. afledning af spildevand:                              Festudvalg:                                              Medlemskontakt og forsendelser:

Vincent Jordy                                                                        Egon Møller                                             Axel Lindberg

Olaf Sørensen                                                                       Carsten Bartholdy

 

 

 

 

Udsendelse: Axel Lindberg, september 2001.

 

 

 

 

NB:    Den 21. august har Christiansfeld Kommune kontaktet bestyrelsen vedrørende klipning af hækkene langs vejene. Kommunen påpeger at hække og buskads, af hensyn til renovationsvogn, skal klippes så der er fuld vejbredde.

           Det henstilles til den enkelte husejer at bringe dette forhold i orden. Sker det ikke, vil kommunen foranledige klipning på den enkelte ejers regning.