Referat af ordinær generalforsamling i Sandersvigforeningen 2001
Velkomst
Vincent Jordy bød velkommen
1. Valg af dirigent
Bestyrelsen foreslog Erling Hansen.
Erling Hansen blev valgt
Erling Hansen konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt varslet
2. Formandens beretning
Bestyrelsesarbejdet
Bestyrelsen har i årets løb holdt 4 møder og varetaget de forhold, der berører foreningens interesser.
Året er forløbet uden større problemstillinger, og bestyrelsen har løbende varetaget vandforsyningen, vandværkets drift, vejvedligeholdelse m.v.
Vandforsyning og drift af vandværket
Vandværkets drift er forløbet upåklageligt med god vandkvalitet. Vandkvaliteten er analyseret og fundet i orden.
Virkningen af de vedligeholdelsesforanstaltninger, der er blevet foretaget i det seneste år, slår fortsat igennem og giver sig udslag i stadigt faldende omkostninger til vedligeholdelse og vandforbrug.
Vandforbruget er faldet i perioden fra september 1999 til oktober 2000.
Perioden er den første, hvor vi har kunnet måle afvigelsen mellem tilgang og afgang af vand. Ifølge hovedmåleren er der brugt 3.955 m3, og der er registreret 3.831 m3 i forbrug, altså en afvigelse på 124 m3. Denne afvigelse ligger inden for måle- og aflæsningsusikkerheden og må betragtes som tilfredsstillende.
Al opkrævning sker nu via ejendomsbilletten.
Der har været forespørgsler om, hvilke omkostninger der påhviler hhv. andelshaveren og foreningen. Der henvises her til §2: ”Vandledningsnettet til og med stophane tilhører selskabet og vedligeholdes af dette. Anlæg, forandringer og vedligeholdelse af stikledning, indvendige ledninger og haner betales af andelshaveren.”
Endvidere skal det gøres opmærksom på, at iflg. §4 er andelshaveren ved salg forpligtet til at overdrage rettigheder og forpligtelser til køber”. Dvs. at sælger ind til dette er sket hæfter for sin andel.
Da ledningsnettet oprindeligt blev trukket, var det tilfældighederne der rådede. Bestyrelsen søger til stadighed at registre ledningernes placering, men der er endnu steder, hvor vi ikke præcist ved, hvor ledningerne går.
Skal der graves eller bygges på den enkelte grund, anbefales det at spørge Marek om, hvor ledningerne ligger, da omkostninger til udbedring af skader forvoldt på anlægget, vil blive opkrævet hos andelshaveren.
Vejene
På sidste års generalforsamling blev det besluttet ikke at gennemføre de drøftede bump ved indfaldsvejene. Vejvedligeholdelsen er derfor gennemført i overensstemmelse med de tidligere år, og der arbejdes fortsat med at forbedre vejforholdene specielt på den del af Sandersvigvej der er markvejen
Vejvedligeholdelsen bliver gennemført af Fjelstrup Maskinstation og efter bestyrelsens opfattelse på et tilfredsstillende niveau.
Spildevandsplan for Christiansfeld kommune
Christiansfeld kommune har fremlagt en ny spildevandsplan. Ifølge denne vil der i 2009 og 2010 blive etableret en transportledning via Fjelstrup, der føres til Christiansfeld rensningsanlæg, og i den forbindelse må det forventes, at husstandene i Sandersvig i samme periode vil blive krævet tilsluttet dette anlæg.
Med denne løsning bliver der etableret en spildevandsløsning, hvor afledningen ikke sker til Lillebælt, hvilket har været hovedindvendingen imod de oprindelige planer, så meget tyder på, at foreningens arbejde med at sikre en acceptabel spildevandsløsning på langt sigt bærer frugt.
Områdets pleje
Bestyrelsen skal også i år henstille til medlemmerne om at udvise hensyn og lade være med at kaste haveaffald i skovkanten. Det er fortsat galt i skovområdet nord for Espagervej/Hulvejen ad stien parallelt med stranden.
Bestyrelsen henstiller til alle beboere at selv om, en lodsejer tillader at smide haveaffald i skoven, så lad dog være eller sørg i det mindste for, at affaldet spredes så det ikke skæmmer.
Ligeledes er der nogle beboere, der tror, at pladsen ved toiletvognen er en affaldsplads. Her vil selvjustits også være på plads.
Bål på stranden
Bestyrelsen har fået henvendelser fra beboere i området ved nedkørslen til stranden fra Hulvejen, idet man er meget urolig over de konsekvenser, afbrænding af bål og i den forbindelse ofte skår fra knuste glasflasker og gløder kan få for legende børn.
Bestyrelsen har drøftet denne problemstilling og kan henvise til Christiansfeld kommunes regulativ for afbrænding af haveaffald. I regulativets § 2 er anført, at ved afbrænding i byzoner samt sommerhusområder er det tilladt at afbrænde rent tørt træ på indrettet bålplads for tilberedning af snobrød, pølser m.v.
Der skal altid tages vidtgående hensyn til naboer og andre omkringboende.
Altså som udgangspunkt er det ikke tilladt afbrænde bål på stranden. I det omfang dette alligevel sker og er til gene, må de berørte beboere henstille til bålbrænderne om at lade være, og om nødvendigt anmelde det til politiet.
Stier
På opfordring har bestyrelsen vurderet behovet for at etablere en vandresti gennem skoven fra Espagervej til Phillipsborg. Efter en skovvandring har vi fundet, at der er udmærket passage ad de eksisterende stier. Flittig brug af disse vil bidrage til, at stierne ikke vokser til. Bestyrelsen agter derfor ikke at foretage sig yderligere.
Øvrige forhold
Skt. Hans
Tak til Skovs Byggeforretning for brænde til Sct. Hansbålet og til båltaler sognepræst Jette Frederiksen.
Kommentarer til beretningen:
Spørgsmål om vedligeholdelse af stikveje, specielt Rylevej. Stikvejenes vedligeholdelse skyldes behov for bedre stand i forbindelse med dagrenovation. Til formålet benyttes større biler. Enkelte steder var der dannet høje kanter. Bestyrelsen foranlediger dette ordnet. Spørgsmål vedrørende klipning af hæk/buske ved skilte samt rengøring af skilte. Medlemmerne opfordres til selv at tage vare herom.
Rylevej benyttes som gennemfartsvej. Bestyrelsen ser på det og overvejer tiltag, fx. flytte skiltet til en placering før Rylevej.
Spørgsmål vedrørende spildevandsplanen fra Christiansfeld Kommune. Eksisterende samletanke bliver sandsynligvis nytteløse i forbindelse med etableringen.
Herefter blev beretningen godkendt.
3. Regnskab for perioden 1.5.2000-30.4.2001, (vedlagt årsregnskab og budget) ved kasserer Carsten Bartholdy.
Regnskabet blev gennemgået. Regnskabet var behørigt godkendt af revisorerne. Foreningens beholdninger var konstateret at være tilstede. Budget for 2002/2003 blev ligeledes gennemgået.
Kommentarer til regnskabet:
Forrentning af indestående. Carsten Bartholdy redegjorde herfor. Indestående bliver godt forrentet, bestyrelsen vurderer muligheden for endnu bedre forrentning.
Vedrørende manglende betalinger fra tidligere. Bestyrelsen har gjort tiltag som resulterede i enkelte betalinger. Der restere fortsat ca. 10 betalinger. Der foretages ikke yderligere da omkostningerne for en nærmere afklaring ikke vil stå mål med udbyttet heraf. Beløbet afskrives. Manglende beløb er ikke medtaget i regnskabet da restancer ikke har fremgået af tidligere regnskaber. Situationen kan ikke fremkomme fremover da betalinger opkræves med ejendomsskatten. Der blev stillet forslag om opsparing til etablering af kloakering. Dette overvejes i bestyrelsen.
Herefter blev regnskabet godkendt.
4. Indkomne forslag
der var ikke indkommet forslag
5. Fastsættelse af næste års kontingent (1.5.2002-30.4.2003)
bestyrelsen foreslår kr. 500,- kr.
forslaget blev vedtaget
6. Valg i henhold til § 10
På valg er:
Peter Holbech, Sandersvig Strandvej 2 (modtager genvalg)
genvalgt
Carsten Bartholdy, Sandersvig Strandvej 82 (modtager genvalg)
genvalgt
Axel Lindberg, Sandersvig Strandvej 44 (modtager genvalg)
genvalgt
2 bestyrelsessuppleanter for 1 år:
På valg: Annette Popp Andersen, Sandersvigvej 1 og Lissen Thomsen, Sandersvig Strandvej 7
Annette Popp Andersen blev genvalgt som første suppleant
Lissen Thomsen blev genvalgt som anden suppleant
2 revisorer for 1 år:
Henning Lousen, Svanevej 3 og Ingrid Krogh, Rylevej 13 blev genvalgt
1 revisorsuppleant for 1 år:
Svend Autzen, Egevej 7
7. Eventuelt
Ønske fremsat om at “gode råd” medsendes referatet af generalforsamlingen.
Opfordring til at “Sandersvigsangen” medtages til næste generalforsamling.
Vincent Jordy afsluttede generalforsamlingen. Takkede dirigenten for sin indsats. Takkede de fremmødte konstruktiv deltagelse og debat.
Dato: _____________________________________
Dirigent: _____________________________________
Erling Hansen
Efter generalforsamlingen har bestyrelsen konstitueret sig således:
Formand:
Vincent Jordy Sandersvig Strandvej 32 Dådyrvej 7
6100 Haderslev 8270 Højbjerg
tlf. 74 56 66 78 tlf. 86 27 44 66
Næstformand:
Olaf Sørensen Mælkevejen 14 Haderslevvej 30
6100 Haderslev 6070 Christiansfeld
tlf. 74 56 67 75 tlf. 74 56 12 30
Sekretær:
Henning Rewitz Tranevej 8 Vestervang 24
6100 Haderslev 6070 Christiansfeld
tlf. 74 56 22 05
Kasserer:
Carsten Bartholdy Sandersvig Strandvej 82 Slagtergade 24
6100 Haderslev 6100 Haderslev
tlf. 74 52 62 99 tlf. 74 52 62 99
Øvrige:
Egon Møller Bekkasinvej 9 Fasanvej 5
6100 Haderslev 7080 Børkop
tlf. 75 86 62 42
Peter Holbech Sandersvig Strandvej 2 Bøgevej 7
6100 Haderslev
5620 Glamsbjerg
64 72 22 06
Axel Lindberg Sandersvig Strandvej 44 Ærholm 4
6100 Haderslev 6200 Åbenrå
tlf. 20 23 09 23 tlf. 74 63 09 48
Vedr. vandforsyning, stophaner og veje:
Henning Rewitz
Olaf Sørensen
OBS: Stophaneproblemer skal anmeldes. Er det ikke muligt at kontakte Henning Rewitz eller Olaf Sørensen eller et bestyrelsesmedlem i øvrigt, kan VVS-installatør Willy Marek i Knud kontaktes på tlf. 74 56 61 07.
Udvalg vedr. afledning af spildevand: Festudvalg: Medlemskontakt og forsendelser:
Vincent Jordy Egon Møller Axel Lindberg
Olaf Sørensen Carsten Bartholdy
Udsendelse: Axel Lindberg, september 2001.
NB: Den 21. august har Christiansfeld Kommune kontaktet bestyrelsen vedrørende klipning af hækkene langs vejene. Kommunen påpeger at hække og buskads, af hensyn til renovationsvogn, skal klippes så der er fuld vejbredde.
Det henstilles til den enkelte husejer at bringe dette forhold i orden. Sker det ikke, vil kommunen foranledige klipning på den enkelte ejers regning.